Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Mi is ez a blog tulajdonképpen?

Ezen az oldalon megtalálsz mindent ami a szex-szel kapcsolatos: tudnivalókat, tippeket, technikákat, tanulmányokat, stb.

EXTRA

Ha tetszett valamelyik cikk, iratkozz fel, mert vannak cikkek, melyek csak e-mailen érhetők el!
Név:
E-mail cím:

Kattints arra amelyik érdekel!

Szavazz! A Te érdeked is!


Utolsó kommentek

  • Zoltán Bitter: Erdekes, mar megkivantam ujra.. Volt egy baratnom azugyesrn csinalta. Nagyon elvezzem vele Francia... (2019.04.15. 11:20) A szopás művészete
  • Lord88: @ egy nő: Bocsánat a nejem (lassan már ex nejem)valamilyen sziten lerontotta azt a 100%-ot. Bár va... (2019.04.12. 00:44) A szopás művészete
  • Lord88: @egy nő: Egy kicsit el vagy tájolódva ezzel a 2%-al. Ha egy nő alaposan ki van elégítve boldog . H... (2019.04.12. 00:38) A szopás művészete
  • Laci Nagy1936: @:): Sajnos eddig feltaláltak műfaloszt, műpuncit és száz más szexkiegészítőt. De nyalógépet még n... (2019.03.11. 17:43) A nyalás művészete
  • Laci Nagy1936: @rémTündér /aprócska kismacska./: Tudjátok a tehén nyelve a legideálisabb volna nyalni. Az olyan m... (2019.03.11. 17:37) A nyalás művészete
  • Utolsó 20

A női orgazmus és annak tipusai

2007.11.27. 14:05 :: Vizimento

"A nők szexuális kielégülésének komplex feltételei vannak, nem úgy, mint a férfiaknál. A kielégülés mindkét nemnél a konkrét ingerlésen kívül, lelki feltételektől is függ. A nők kielégülése sokkal összetettebb. Ebben a feltételrendszerben a nők nehezebben, lassabban, ritkábban jutnak orgazmushoz. A nőknél sokkal nagyobb szerepe van a kielégülés elérésében: a kapcsolatnak, az erotikus, romantikus feltételeknek. Legfontosabb, hogy hangulatilag, érzelmileg rá tudjanak hangolódni a partnerre. Át tudják magukat adni a gyönyörszerzés és érzéki átadás hangulatának.

A nők között sokkal nagyobb eltérések vannak a szexuális reagálás létrejöttében és az orgazmus feltételeiben, jellemzőiben, mint a férfiak kielégülési jellemzői között. A férfiak izgalomba kerüléséhez általában fontosabbak a látási (vizuális) ingerek, míg nőknél a bőrkontaktus, simogatás, azaz a "taktilis" ingerek. A férfiaknál ezek hatására bekövetkezhet a merevedés, nőknél a hüvelykörnyéki nedvesedés, a lubrikáció. A hüvelybejárat környéki mirigyek (a Bartholin-mirigyek) termelik azt a váladékot, mellyel a szeméremrés és a hüvely is sikamlóssá válhat. Van olyan nő, akinek a nedvesedéshez elég a vizuális inger vagy a fantázia is. Akik semmilyen módon sem jutnak el a felizgulási szakaszig, azokat hagyományosan frigideknek szokták nevezni. A többieknél csak orgazmuszavarról beszélhetünk. (Ha az izgalom és nedvesedés beindul, de a kívánt módon és gyakorisággal nem jutnak orgazmushoz.)

Anatómiailag (az embrionális fejlődést is tekintetbe véve) a férfi hímvesszőjének a nő csiklója, klitorisza felel meg, mely a szeméremrés felső részében, a nagyajkak és kisajkak találkozásánál található. Bőrredők szegélyezik, és kis "fitymája" is van, amiből izgalmi hatásra előbújik. Itt található a legtöbb olyan idegvégződés, amely a szexuális izgalom fokozásában, és az orgazmus előidézésében szerepet játszik. Ezzel magyarázható, hogy a nők többségénél, elsődlegesen csiklóingerléssel kiváltott orgazmusról beszélhetünk. A nők nagyobbik része a csikló simogatásával, dörzsölésével, vagy nyelvvel történő ingerlésével jut el legkönnyebben az orgazmushoz.

A hüvely beidegzettsége szegényes. A hüvely felső kétharmad részén ritkák azok az idegvégződések, melyek izgalmat keltenek, vagy szerepet játszanak az orgazmus elérésében. Kivétel lehet a hüvelybe torkolló méhnyak, melynek érintése egyes nőkben igen kellemes érzést kelt (de van, akinél fájdalmas).

A hüvely bejárati része azonban szexuálisan érzékeny a nők nagy részénél. Ebből, pl. az is következiū, hogy a hímvessző hosszúságának alig van jelentősége közösülésnél. Itt helyezkedik el a hüvely elülső-felső falán, a bejárattól kb. 3-7 cm-re az úgynevezett G folt, vagy G pont (G spot, angolul). Egy babszem nagyságú terület a hüvelyben, a hüvely nyálkahártyájába beágyazódva, melynek súrlódása, nyomása is fokozhatja a szexuális izgalmat. A kutatások szerint, azoknak a nőknél, akiknek elsődlegesen hüvelyi ingerléssel kiváltható orgazmusa van, ehhez a G foltnak kitüntetett szerepe lehet. Azonban az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a nők jelentős részénél nem sikerült bizonyítani a G folt létezését.

-A nők kisebb része azonban mindkét fajta orgazmusra képes, sőt ezek egy része nem tudja megkülönböztetni, hogy csikló, vagy hüvelyi ingerlés következtében következett-e be az orgazmusa.
-A nők egy tekintélyes arányban sehogy sem jutnak el orgazmusig.
-Azonban a női orgazmus is megtanulható, megfelelő ingerek, szexuális kultúrában ügyes, érzelmi partner segítségével!

A fentiekben ismertetett %-os arányok több, általam tanult, és számomra közölt, valamint személyes klinikai tapasztalataimra alapozott információk nagy átlagát jelentik. Igen nagy ezen információk szórása, ezért ezt is vitacikkem megvitatandó tárgyának tekintem.

A csikló eredetű orgazmust és a hüvelyi eredetű orgazmust is átélő nők a következő képpen írják le a kettő közötti élménybeli különbséget, saját klinikai tapasztalataim alapján: A csikló orgazmus erőteljesebb, élesebb, rövidebb ideig tart, de intenzívebb kielégülést okoz. A hüvelyi orgazmus, mélyebb, szétáradóbb, könnyebben ismételhető.

Úgy gondolom, hogy bármely eredetű női kielégülés egyenértékű, normális. Sőt, a szexuális kultúra része, hogy a férfi partner több helyzetben, többféle ingerléssel ki tudja elégíteni partnerét. Ezek fejleszthetőek szakember segítségével, szexuálterápiában, párterápiában.

Az orgazmus fiziológiai lezajlása mindkét esetben hasonló, vagy azonos: a hüvelykörnyéki és részben az alhasi, hüvely- és gátkörnyéki (PC) izomzat ritmikus, 5-10-szer ismétlődő spontán összehúzódásával jár, és ellazulás követi (további ingerlés hiányában). Erre alapozva a szexológusok egy része állítja, hogy lényegében csak egyfajta női orgazmus van. Feltételezik, hogy ennek alapján az agyban is csak egy, lokalizálható orgazmus-központ létezik. A neurológiai kutatások és beavatkozások még nincsenek olyan szinten, hogy ennek a hipotézisnek komolyabb gyakorlati jelentősége lenne."

1 komment

Címkék: férfi szex sex orgazmus erotika pénisz amatőr női orgazmus petting csikló erogén erogén zóna szextechnika szextanács

A bejegyzés trackback címe:

https://szexklinika.blog.hu/api/trackback/id/tr5244154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tamara 2007.12.05. 13:57:58

Azoknak, akik szerint külön klitorális és vaginális orgazmus létezik:
Vannak nők, akik csupán a melleik kényeztetésétől is el tudnak menni. Akkor melli orgazmus is lenne? Sőt, velem már megesett, hogy popsiszex közben mentem el (a puncimhoz senki sem nyúlt), ezek szerint anális orgazmus is van... ;-)
süti beállítások módosítása